O companie americana infiintata de un francez a lansat miercuri, pentru a combate obezitatea, pe un site dedicat finantarii de proiecte inovatoare, un tip special de furculita care vibreaza atunci cand persoana care o foloseste mananca prea repede, informeaza AFP.

Internautii care doresc sa sprijine compania HAPILABS, infiintata in California de Fabrice Boutain, vor primi o "HAPIfork" de indata ce donatia lor depaseste 89 de dolari pe site-ul Kickstarter.

Potrivit MEDIAFAX, disponibila pentru moment in culorile roz, verde si albastru, furculita urmeaza sa fie livrata clientilor pe parcursul acestui an, precizeaza compania californiana.

Discreta si avand dimensiuni care ii permit sa fie curatata in masina de spalat vase, furculita include o dioda, un port USB si este inzestrata cu un software care permite utilizatorilor sa masoare, in timp, progresele pe care le fac in incercarile lor de a adopta un mod de a se hrani mai sanatos.

"Produsul nostru se afla inca in stadiul de prototip, insa suntem incantati de felul in care a fost primit pana acum", a comentat Fabrice Boutain intr-un comunicat.

Inventata de francezul Jacques Lépine, furculita "HAPIfork" are la baza o serie de studii care au aratat ca, mancand mai putin repede, este posibil sa se piarda in greutate si sa se evite problemele digestive. "In timpul mesei, senzatia de satietate este resimtita dupa 20 de minute. Cu cat mancati mai repede, cu atat mancati mai mult", afirma reprezentantii companiei californiene in mesajul lor postat pe site-ul Kickstarter.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.