Studiile arata ca oamenii sunt mai fericiti atunci cand cred ca fac mai mult sex decat media, scrie Huffington Post.

Tim Wadsworth, profesor de sociologie la Columbia, a studiat legatura dintre frecventa actului sexual si fericire. Asemanator veniturilor, legatura dintre fericire si sex se masoara in functie de cum se compara individul cu cei din categoria sa.

In cartea "Sex and the Pursuit of Happiness: How Other People's Sex Lives are Related to Our Sense of Well-Being", Wadsworth explica aceasta teorie pe larg.

El a folosit date statistice si rezultatele sondajelor pentru a demonstra ca oamenii se declara mai fericiti atunci cand declara ca fac mai mult sex decat "media". Cei care credeau ca fac mai putin sex decat restul oamenilor, se declarau mai nefericiti.

"Sexul ne face fericiti, dar ce ne face si mai fericiti este sa stim ca facem mai mult sex decat restul oamenilor", a explicat Wadsworth.

Se naste intrebarea: cum isi pot compara indivzii frecventele sexuale, avand in vedere ca nu este un subiect la fel de public precum averea personala, care paote fi usor dibuita din inspectia avutiei. Wadsworth considera ca revistele de lifestyle (Cosmopolitan, Glamour, Men's Health, Men's Journal), filmele si serialele ofera destule indicii in privinta a ceea ce este "normal" in sexualitate, inclusiv frecventa actului sexual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.