Marimea penisului reprezinta o trasatura de ordin anatomic care are un rol important in actiunea de seducere a femeilor, afirma biologii australieni, autorii unui studiu ale carui concluzii au reinitiat o dezbatere care ii "obsedeaza" pe barbati inca din negura timpurilor.

"Acest subiect capteaza imaginatia publicului de foarte multa vreme. Daca cititi revistele de la standurile de presa, vedeti adeseori articole cu titlul «Este importanta marimea penisului?». Am incercat, deci, sa raspundem la aceasta intrebare ancestrala, cu o abordare stiintifica valabila"", afirma Michael Jennions, profesor de biologie la Australian National University din Canberra, principalul autor al acestui studiu, publicat in Proceedings of the National Academy of Sciences.

"Biologii cred ca in cazul barbatilor moderni - homo sapiens -, inainte sa se poarte haine, femeile se foloseau de marimea penisului ca de un factor care sa le ajute sa aleaga cel mai bun partener potential pentru a se reproduce, insa putine date puteau pana de curand sa sprijine aceasta ipoteza", a adaugat profesorul australian.

In studiul lor, cercetatorii australieni au prezentat pe un ecran de mari dimensiuni, unui grup de femei cu varsta medie de 26 de ani, aproximativ 50 de imagini digitale cu siluete de barbati care aveau inaltimi si caracteristici anatomice diferite - penisul fiind in stare de repaus.

Femeilor nu li s-a spus ca participa la un studiu despre stiinta penisului, doar ca trebuie sa clasifice imaginile barbatilor in functie de gradul de atractivitate. Cercetatorii au descoperit ca femeile preferau in mare parte barbatii inalti cu penisuri mai lungi decat media, relateaza The Australian.

"In medie, timpul de raspuns al femeilor pentru fiecare imagine a fost foarte scurt, fiind de mai putin de trei secunde", a precizat Bob Wong, biolog la Universitatea Monash din Australia. Dupa parerea sa, acest aspect a evidentiat o reactie care tine mai degraba de reflex decat de gandire.

Citeste si:
Analiză făcută din birou. Un salariu de 1.400 de lei, suficient...
Analiză făcută din birou. Un...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.