Agentia spatiala americana (NASA) vrea sa organizeze, pana in 2020, o misiune robotizata cu scopul de a captura un asteroid de mici dimensiuni si a-l aseza pe orbita Lunii.

Informatia a fost facuta publica de un membru de marca al comisiei pentru misiuni spatiale din Senatul american, Bill Nelson, un democrat din statul Florida, scrie MEDIAFAX.

Presedintele american Barack Obama va supune aprobarii acest nou proiect - care va costa 100 de milioane de dolari - in audierile de miercuri din Congresul american.

Operatiunea de capturare a asteroidului face parte dintr-un program spatial mai amplu, a spus Nelson pe site-ul sau de internet.

"Programul combina cercetarile necesare pentru exploatarea resurselor de pe asteroizi si mijloacele de deviere a traiectoriilor acestora in cazul in care reprezinta o amenintare pentru Terra, precum si dezvoltarea tehnologiilor care permit facilitarea viitoarelor misiuni cu echipaj uman pe Marte", a spus senatorul american.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.