Un specialist australian trage semnalul de alarma, sustinand ca sexul masculin se apropie de extinctie si ca acesta va disparea peste 5 milioane de ani.

Profesorul Jenny Graves sustine ca "inerenta fragilitate" a cromozomului masculin -"Y"- va duce, cu timpul, la disparitia barbatilor de pe Terra, scrie rtv.net.

Avertismentul expertei australiene ar putea parea ca tine mai degraba de fantezie, decat de realitate, dar Graves mai precizeaza ca "procesul (de extinctie, n.r.) a inceput deja"!

Predictiile influentei cercetatoare australiene se bazeaza pe observatii privind numarul de gene din cromozomii masculini si feminini, scrie Daily Mail. Astfel, cromozomul feminin "X" contine aproximativ 1.000 de gene. Cel masculin, "Y", a pornit si el cu o "zestre" genetica asemanatoare, dar cu timpul, aceasta s-a imputinat, barbatul modern dispunand in prezent de mai putin de 100 de asemenea gene.

In plus, femeia are doi cromozomi "X", iar barbatul doar un cromozom "Y". Astfel, lipsindu-i "partenerul", cromozomul masculin "stingher" se descurca mai greu la "indreptarea" eventualelor erori de evolutie si se dezintegreaza repede decat cromozomul feminin, care "se repara" mai repede gratie "perechii" sale, a mai explicat cercetatoarea.

Totul nu este pierdut pentru posesorii de organe sexuale masculine! Profesorul Chris Mason, de la University College London, afirma la randul sau ca si in cazul in care cromozomul "Y" ar fi sa dispara peste 5 milioane de ani, medicina si tehnologia medicala vor avea suficient timp pana atunci ca sa impiedice producerea acestui proces.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.