Cantaretul spaniol Julio Iglesias este artistul latino cu cele mai multe discuri vandute din toate timpurile, au anuntat reprezentantii Guinness World Record.

Celebrul cantaret spaniol, care a vandut peste 300 milioane de discuri pe plan mondial, va primi cu aceasta ocazie trofeul intitulat "Primul si cel mai popular artist international din toate timpurile in China", din partea directorilor casei sale de discuri, Sony Music Entertainment.

Julio Iglesias va primi ambele trofee din mainile cunoscutului pianist chinez Lang Lang in timpul unei ceremonii speciale care va fi organizata, luni, la Beijing.

Evenimentul va reprezenta prima vizita pe care artistul spaniol o va efectua in capitala Chinei, din 1995, cand a primit trofeul pentru cel mai popular artist strain din China din partea Ministerului Culturii din China.

Julio Jose Iglesias De La Cueva, cunoscut lumii intregi ca Julio Iglesias, s-a nascut in Madrid, pe 23 septembrie 1943. Daca in 1960, Julio Iglesias studia dreptul si juca fotbal pentru Real Madrid, trei ani mai tarziu, cele doua posibile cariere creionate au devenit imposibile din cauza unui accident de masina in urma caruia a ramas paralizat pentru o lunga perioada de timp. Cariera muzicala a artistului a inceput in spital, cand a primit o chitara de la medicul care il ingrijea. Cu ajutorul muzicii si al familiei, Julio Iglesias a reusit sa se recupereze fizic, iar, in 1968, a castigat Benidorm International Song Festival, cu melodia "La vida sigue igual", care, mai tarziu, a fost folosita in filmul cu acelasi titlu, bazat pe povestea vietii artistului. Dupa ce in 1970 a reprezentat Spania la Eurovision, unde a castigat locul al patrulea, cariera lui Julio Iglesias a luat amploare, scrie MEDIAFAX.

In cei peste 40 de ani de cariera, Julio Iglesias a reusit sa vanda peste 300 milioane de discuri in intreaga lume, inregistrate in peste 14 limbi straine. Potrivit Sony Music Entertainment, Julio Iglesias se afla in topul celor mai bine vanduti 15 artisti din istorie.

Palmaresul artistului include un premiu Grammy (1998), numeroase albume rasplatite cu discuri de platina si aur, precum si numeroase distinctii uneori unice in lume.

Cantaretul spaniol Julio Iglesias a inclus Romania in turneul sau mondial de anul trecut, "2012 World Tour", si a sustinut un concert la Zone Arena din Bucuresti, pe 30 iunie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.