Un singur baton de ciocolata consumat zilnic influenteaza activitatea creierului in mod direct, putand scadea considerabil riscul de a face atac cerebral, arata un studiu recent, realizat de specialistii britanici.

Cercetari anterioare in acest sens au aratat ca benefica pentru creier, in cazul in care este consumata cu moderatie, este ciocolata neagra, insa acest studiu recent, publicat in revista Neurology, arata in premiera ca orice tip de ciocolata actioneaza asupra vaselor de sange.

Specialistii de la Glasgow University au masurat viteza sangelui participantilor la studiu, la nivelul celor mai importante artere, in timp ce acestia consumau ciocolata stand in pozitie orizontala. S-a descoperit astfel ca ciocolata avea efect asupra nivelului de dioxid de carbon care afecteaza vasele de sange, imbunatatind circulatia si avand, astfel, un impact pozitiv la nivelul celulelor creierului.

"Consumul unui baton de ciocolata obisnuita a fost asociat cu o modificare a nivelului de rigiditate a vaselor de sange. Informatiile noastre iau in calcul posibilitatea sa existe un efect direct intre anumite ingrediente din ciocolata si vasele de sange. Ipoteza este plauzibila datorita flavonoizilor din ciocolata", spune profesorul Matthew Walters, coordonatorul studiului.

Flavonoizii, care se regasesc mai ales in cacao, sunt antioxidanti puternici care contribuie la prevenirea afectiunilor cardiace. Insa ciocolata este bogata in zahar si are un continut crescut de grasimi si poate cauza obezitate, acesta fiind, de altfel, unul dintre principalii factori care declanseaza atacul cerebral, scrie MEDIAFAX.

"Trebuie sa tinem cont de aceste noi descoperiri", este concluzia autorilor studiului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.