Turistii spatiali care sperau sa intre in curand in mult ravnitul "220-mile high club" ("clubul de la altitudinea de 220 de mile", n.r.) au fost readusi cu picioarele pe Pamant de un studiu recent, potrivit caruia sexul in spatiu dauneaza sanatatii.

"Mile high club" este un termen argotic din limba engleza care se aplica, colectiv, persoanelor care intretin raporturi sexuale atunci cand se afla la bordul avioanelor. Statia Spatiala Internationala (ISS) se afla la o altitudine de circa 220 de mile.

Experimentele recente, realizate pe plante, au demonstrat faptul ca schimbarile de gravitatie (sau lipsa acesteia) sunt vatamatoare pentru celule si ar putea conduce la declansarea unor boli potential letale, precum cancerul si maladia Alzheimer. Zvonurile potrivit carora astronautii rusi si americani au facut deja sex in spatiu circula de peste un deceniu, insa NASA si guvernul rus au negat de fiecare data acest lucru.

Oamenii de stiinta spun ca lipsa gravitatiei afecteaza procesele implicate in reproductie si poate sa cauzeze aparitia unor boli cerebrale si chiar a cancerului.

Anja Geitmann, al carei studiu a fost publicat in revista PLOS ONE, a explicat: "Oamenii de stiinta stiau deja ca oamenii, animalele si plantele au evoluat tinand cont de gravitatia Pamantului, pe care sunt capabili sa o simta".

"Am aflat ca procesele care se desfasoara in celulele umane si in cele vegetale sunt afectate de hipergravitatie, care poate exista pe o planeta mare, sau de microgravitatia de la bordul unei nave spatiale. Procesele de transport intracelular sunt deosebit de sensibile la aceste perturbari, cu consecinte dramatice in functionarea celulelor. Felul in care aceste procese sunt afectate de modificarea gravitatiei nu este inca pe deplin inteles", a explicat coordonatoarea studiului, potrivit MEDIAFAX.

Desi oamenii au ajuns deja in spatiu de peste 50 de ani, e putin probabil ca ei sa fi intretinut raporturi sexuale in spatiu, in ciuda introducerii echipelor mixte de astronauti, in 1983.

Citeste si:
Andreea Antonescu nu o mai vrea nașă de botez pe Andreea Bălan....
Andreea Antonescu nu o mai...

NASA si guvernul rus nu interzic explicit raporturile sexuale de la bordul ISS, regulamentele agentiilor spatiale recomanda ca "relatiile de incredere" si "standardele profesionale" sa fie mentinute tot timpul pe durata misiunilor spatiale.

Potrivit specialistilor, sexul in spatiu va deveni o realitate in cele din urma, intrucat viitoarele misiuni spre Marte cu echipaj uman la bord vor avea nevoie de cativa ani pentru a ajunge la destinatie, iar abstinenta sexuala pentru o perioada atat de indelungata ar reprezenta o cerinta prea dura pentru majoritatea oamenilor.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.