Un expert britanic atrage atentia asupra riscului pe care il presupune folosirea in bauturile racoritoare a indulcitorilor alimentari.

Profesorul de la Universitatea din Sussex, Erik Millstone, critica un raport publicat de Autoritatea Europeana pentru Siguranta Fast-Food care sustine ca aspartamul este un produs sanatos.

Profesorul sustine ca exista peste 20 de studii care au demonstrat ca acest induclitor artificial pote predispune la cancer, iar in cazul femeilor insarcinate, la nasteri premature. Potrivit lui Millstone, raportul in favoarea aspatarmului are de fapt legatura cu producatorii de bauturi dietetice. El spune ca ar trebui facute si mai multe cercetari privind siguranta acestui indulcitor, iar acestea sa fie realizate numai de savanti independenti, care nu se afla in conflict de interese, scrie stirileprotv.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.