Masca lui Batman, pelerina lui Superman si costumul personajului Catwoman au fost donate de studiourile Warner Bros. celebrului muzeu american Smithsonian, unde vor putea fi admirate intr-o expozitie permanenta, au anuntat vineri reprezentantii acestei institutii, relateaza Reuters.

Potrivit MEDIAFAX, celebra masca cu gluga a personajului Batman, purtata de George Clooney in filmul "Batman & Robin" din 1997, face parte dintre cele peste 30 de obiecte de recuzita celebre, prezentate de Barry Meyer, directorul studiourilor Warner Bros., inainte de a fi donate renumitului Muzeu National al Istoriei Americane Smithsonian din Washington.

Obiectele donate au aparut in 13 filme produse de acest studio hollywoodian intre anii 1942 si 2005.

Costumul purtat de regretatul actor Christopher Reeve in filmul "Superman III" din 1983, costumul purtat de Halle Berry in filmul "Catwoman" din 2004 si mai mai multe obiecte din recuzita filmului "Charlie and the Chocolate Factory" din 2005 se regasesc printre obiectele donate muzeului din Washington.

"Filmele reprezinta o parte integranta a culturii si a vietii noastre cotidiene, modeland felul in care noi ne percepem ca cetateni americani", a declarat John Gray, directorul muzeului Smithsonian. "Mostenirea lasata de studiourile Warner Bros. reprezinta o parte importanta din istoria americana, iar aceste obiecte ne ajuta sa spunem oamenilor aceasta poveste".

Obiectele vor fi expuse si in cadrul evenimentului intitulat "2013 Classic Film Festival" organizat de muzeul Smithsonian, o retrospectiva cinematografica care a debutat vineri si se va intinde pe durata a trei zile.

Studiourile Warner Bros. reprezinta o divizie a grupului Time Warner Inc.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.