Un test care detecteaza cancerul de stomac prin analiza respiratiei, care are o rata de succes de 90%, a fost inventat de o echipa comuna de cercetatori israelieni si chinezi.

Noul test detecteaza prezenta in aerul expirat a unor substante chimice, considerate un "semnal" care indica prezenta cancerului.

Dispozitivul este inzestrat cu o serie de senzori care detecteaza acele particule chimice din respiratie care sunt eliminate de tumorile canceroase.

Studiul, realizat in comun de cercetatorii israelieni si cei chinezi, a fost efectuat pe un esantion de 130 de pacienti, iar rezultatele sale au fost publicate in British Journal of Cancer, scrie MEDIAFAX.

Profesorul Hossam Haick, cercetator la Technion Israel Institute of Technology, coordonatorul studiului, considera ca acest dispozitiv ar putea reprezenta o alternativa viabila pentru endoscopie - o procedura invaziva ce consta in introducerea unui tub lung si flexibil in sistemul digestiv, care poate fi costisitoare, consumatoare de timp si neplacuta pentru pacient.

Aproximativ 7.000 de persoane dezvolta cancer stomacal in Marea Britanie in fiecare an si cei mai multi dintre pacienti sunt diagnosticati atunci cand boala se afla in stadii avansate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.