Barbatii atragatori sunt considerati mai amuzanti de catre femei, considera psihologii de la Universitatea Stirling, din Marea Britanie, care contrazic astfel o mai veche teorie potrivit careia simtul umorului conteaza mai mult decat aspectul fizic al unui barbat.

Astfel, potrivit cercetatorilor, oamenii care au un aspect fizic placut sunt perceputi ca fiind amuzanti de cei in compania carora se afla, chiar daca in realitate nu au o astfel de calitate.

In cadrul studiului, la care au participat mai multi studenti, acestia au fost rugati sa numeasca doua lucruri pe care le-ar lua cu ei pe o insula pustie si de ce. Aveau de ales intre ciocolata, fixativ de par si o punga de plastic. Studentilor nu li s-a precizat ca studiul vizeaza simtul umorului, dar acestia au incercat sa fie ofere raspunsuri amuzante. Ulterior, altor studenti li s-a cerut sa puncteze comentariile care li s-au parut istete, dar si sa spuna cat de interesati ar fi pentru a pune bazele unei relatii pe termen scurt sau lung cu persoanele ale caror raspunsuri le-au considerat amuzante, scrie MEDIAFAX.

O parte dintre raspunsurile participantilor la studiu au fost oferite pe suport audio, iar altele au fost prezentate sub forma unor videoclipuri.

Cercetatorii au constatat astfel ca, in urma vizionarii videoclipurilor, mai multi indivizi atragatori au fost calificati drept amuzanti, comparativ cu aceia care erau mai putin frumosi.

Explicatia, spun autorii studiului, este aceea ca, adesea, barbatii folosesc umorul in ritualul de "imperechere", pentru a-si demonstra fata de femei inteligenta si faptul ca sunt posesorii unui bun material genetic.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.