Cercetatorii de la Institutul de Bioinginerie si Nanotehnologie au generat cu succes celule renale umane din celule stem embrionare.

Oamenii de stiinta au produs celulele in conditii artificiale, in laborator, fara sa utilizeze animale sau organe vii, acest lucru reprezentand o premiera.

Potrivit directorului institutiei, profesorul Jackie Y. Ying, aceasta „descoperire are implicatii majore pentru medicina regenerativa. Suntem interesati in special de utilizarea acestei tehnologii pentru dezvoltarea si testarea medicamentelor, ca alternativa la testarea pe animale. Rinichiul este unul dintre organele cele mai afectate de anumite medicamente. De aceea, este important pentru companiile farmaceutice sa cunoasca din timp efectele pe care un medicament le poate avea” explica Daniele Zink, liderul echipei de cercetatori, potrivit antena3.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.