O specie de melci de mare hermafroditi, care au oricum o viata sexuala destul de agitata, imping originalitatea pana intr-acolo incat se despart de organele lor sexuale dupa copulatie.

Dupa aceea, melcilor din aceasta specie marina le creste un nou penis, iar ciclul reproducator poate fi reluat.

"Nu se cunoaste niciun alt animal care sa copuleze de mai multe ori cu ajutorul unor astfel de «penisuri de unica folosinta»", afirma cercetatorii japonezi intr-un studiu consacrat ciudatei vieti sexuale a melcilor din specia Chromodoris reticulata.

Aceste moluste, ale caror corpuri sunt colorate in rosu si alb, au nevoie de doar 24 de ore intre doua acte sexuale pentru a desface un nou "penis juvenil", comprimat in interiorul corpului, pentru a inlocui vechiul organ reproducator, scrie MEDIAFAX.

Studiul a fost publicat in revista Biology Letters, editata de Academia de Stiinte din Marea Britanie.

Melcii din aceasta specie marina pot sa realizeze aceasta "performanta" de trei ori la rand, in trei zile consecutive, afirma cercetatorii niponi.

Melcii din specia Chromodoris reticulata sunt hermafroditi, altfel spus ei sunt inzestrati atat cu organe sexuale masculine, cat si feminine. Atunci cand se reproduc, ei asigura simultan ambele roluri: fiecare elibereaza sperma si o primeste pe cea a partenerului, pe care o stocheaza pentru o fecundare ulterioara.

Exista si alte animale sunt capabile sa se desparta de o parte a corpurilor lor - coada la soparle, pielea la anumite specii de soareci - dar niciunul nu renunta astfel la penisul lor, afirma cercetatorii japonezi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.