Gaming 20 August 2017 15:07
Dezvoltatorii romani de jocuri, prin sprijinul RGDA (Asociatia Dezvoltatorilor de Jocuri din Romania), se vor alatura targului Gamescom 2017 din Köln, uniti pentru prima data intr-un pavilion national. Fiind un important centru regional pentru dezvoltarea jocurilor, industria de gaming din Romania numara aproximativ 6000 de angajati si anunta o crestere remarcabila a numarului de jocuri si a studiouri nationale. Participarea la Gamescom, cel mai important targ european dedicat jocurilor video, vine ca urmare a intensificarii si a implicarii active a industriei locale in obtinerea unei vizibilitati la nivel international.
Noua dezvoltatori romani isi vor prezenta produsele si serviciile comunitatii internationale de dezvoltatori iar publicul larg va avea ocazia de a experimenta 10 jocuri dezvoltate de acestia. Jocurile romanesti vor fi prezentate in zona de divertisment din sala 10.1 Aripa D NR 061 iar pavilionul romanesc de business poate fi gasit in sala 4.1, F-013.

“Industria locala de game development participa pentru prima oara cu un pavilion national la cel mai mare targ din lume dedicat jocurilor video si asta nu este decat o incununare a eforturilor colective depuse de RGDA, Ministerul Mediului de Afaceri si Antreprenoriat si nu in ultimul rand de studiourile participante ce au avut curajul sa se aventureze in acest episod pilot alaturi de noi. Pe langa beneficiile pe care le va aduce studiourilor participante, pavilionul national in zona B2C dar si B2B va pune, alaturi de conferinta Dev.Play, ce va avea loc in septembrie la Bucuresti, industria locala pe harta internationala”, mentioneaza Andreea Per, Director Executiv in cadrul RGDA.

Lista completa a companiilor romanesti prezente la Gamescom:

  1. Killhouse Studios lanseaza la Gamescom continuarea jocului de strategie Door Kickers (zona de divertisment)
  2. Rikodu Studios prezinta pentru prima data Second Hand: Frankie’s Revenge, un joc multiplayer cooperativ rapid, care se va lansa in 2018 (zona de divertisment)
  3. Holotech Studios prezinta Facering, platforma de animatie faciala in timp real (zona de divertisment)
  4. White Pond Games prezinta pentru prima data Urban Strife, un joc tactic turn-based care va fi lansat in 2018 (zona de divertisment)
  5. Carbon Incubator, un incubator de jocuri din Europa de Est, prezinta cateva titluri, printre care: Gray Dawn – un joc de groaza si aventura pentru PC care se va lansa in Q1 2018; Marble Land – un joc tip puzzle pentru VR care se va lansa in Q4 2018; Rumble League – un joc competitiv de strategie pentru mobil, care se va lansa in 2018 (zona de divertisment)
  6. Angry Mob Games prezinta jocul multiplayer de lupta Brawlout (zona de divertisment)
  7. Critique Gaming prezinta Interrogation, un joc narativ de investigatii (zona business)
  8. Alien Pixel prezinta Unbound, un joc de tip puzzle 2D (zona business)
  9. Amber ofera servicii premium de creatie si dezvoltare pentru clientii din industria de gaming (zona business)

Potrivit unui comunicat remis 9am, targul international Gamescom are loc la Köln in perioada 22-26 august.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.