Gaming 5 Mai 2017 15:04
RGDA participa, pentru al doilea an consecutiv, la East European Comic Con unde va aduce in fata gamerilor pasionati cele mai noi jocuri indie dezvoltate in Romania. Sapte studiouri romanesti vor fi prezente prin intermediul RGDA in Zona de Gaming din pavilionul C5 al Romexpo. Prezenta a cinci dintre acestea este sprijinita de primul incubator dedicat cresterii industriei de game development din tara noastra, Carbon.

East European Comic Con are loc intre 5-7 mai, in Bucuresti, la Rompexpo, avand si o zona dedicata gamingului: pavilionul C5, unde cele mai importante nume de pe harta industriei regionale isi dau intalnire. Printre acestea, studiourile indie locale, ce isi fac constant simtita prezenta in industria de game development, vor fi prezente si in acest an prin intermediul RGDA.

Noi titluri produse in Romania

Urban Strife e un joc tactic turn-based ce are loc intr-o lume post apocaliptica. Jucatorul are la dispozitie un grup de oameni pe care trebuie sa ii coordoneze prin decizii tactice pentru a supravietui in aceasta lume ostila. Echipa din spatele jocului (White Pond Games) e formata din veterani in industria jocurilor ce au in portofoliul lor jocuri ca Assassins’ Creed si Ghost Recon.

Jocul celor de la Alien Pixel, Unbound este un 2d puzzle platformer in care vei controla un vrajitor ce conecteaza diferite realitati prin intermediul unui portal magic in interiorul caruia legile fizicii se schimba in mod neasteptat.

Potrivit unui comunicat remis 9am, la East European Comic Con, poate fi descoperita seria de proiecte indie romanesti dezvoltate sub umbrela Carbon in ultimul an: Rumble, un nou joc de strategie multi-player dezvoltat de Lorraine, High On Cake - un tower building game care-ti va arata cat de dulce este viata la inaltime produs de Square Heads Games, Tap Busters – RPG-ul Metagame Studio care te va transforma in cel mai curajos erou al galaxiei, dar si doua proiecte in exclusivitate - Marble Land, un puzzle VR realizat de Devious Technologies ce ofera o experienta total imersiva si Gray Dawn - un joc horror, cu tematica religioasa, produs de Interactive Stone.

„Nu poate decat sa ne bucure faptul ca am devenit o prezenta recurenta la East European Comic Con si aducem aici jocuri 100% romanesti. Participarea RGDA in cadrul evenimentului, cu proiecte indie, ne da o siguranta ca potentialul creativ in care credem si pe care il sprijinim cu orice ocazie va evolua si el constant, aducand din ce in ce mai multe titluri 100% romanesti. Asteptam cu entuziasm toti gamerii pasionati in Zona de Gaming din cadrul EECC pentru a testa titlurile prezente la standul nostru.”, a declarat Catalin Butnariu, presedinte RGDA.

Aventura in lumea jocurilor indie

Carbon, primul incubator romanesc dedicat dezvoltarii industriei de game development din Romania, transforma, in cadrul East European Comic Con, aventura online intr-un treasure hunt offline pentru cei mai aventurosi gameri. Oricine va trece pragul Zonei de Gaming din cadrul evenimentului va fi intampinat de o serie de indicii misterioase, sub forma unor pasi si-a unor indicii ce, puse cap la cap, formeaza parola pentru numeroasele premii instant, dar si pentru o tombola a caror premii sunt echipamente periferice si accesorii Logitech.
Citeste si:
Tatăl lui Harry Potter vine în premieră la Comic Con. Actorul...
Tatăl lui Harry Potter vine...

Bilete si abonamente pentru East European Comic Con mai sunt inca disponibile aici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.