Gaming 5 Aprilie 2017 17:32
Singura conferinta romaneasca dedicata industriei de game development revine la Bucuresti pentru o noua editie: DEV.PLAY 2017 by RGDA reuneste personalitati ale industriei recunoscute la nivel mondial intr-o serie de talkuri, workshopuri si paneluri despre cele mai importante teme ale momentului. DEV.PLAY va avea loc in perioada 11-12 septembrie 2017, la Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City, Bucuresti.

Dupa ce editia din 2016 a pus, in fata celor peste 300 de participanti, 46 de speakeri din 9 tari europene si Statele Unite, editia din 2017 a conferintei are deja confirmati o serie de speakeri internationali de la cele mai importante companii si studiouri de pe piata dezvoltatorilor de jocuri. Printre numele deja confirmate se numara Jeferson Valadares, Eric Seufert, Scott Humphries, Dave Pimm si Martine Spaans.

Potrivit unui comunicat remis 9am, pe langa panelurile si talkurile sustinute de catre acestia si multi altii, DEV.PLAY 2017 by RGDA, va dispune de o suprafata expozitionala de peste 500mp, competitii pentru dezvoltatorii independenti, dar si de o paleta larga de oportunitati denetworking pentru profesionistii si entuziastii industriei de game development deopotriva.

Speakeri internationali de top

Jeferson Valadares este GM/VP of Product Development in cadrul BANDAI NAMCO Entertainment America Inc, dupa ani petrecuti in cadrul Electronic Arts, unde acesta a supervizat unul dintre principalele studiouri al companiei, din divizia de jocuri mobile. Cariera sa de peste 10 ani in industria dezvoltatoare de jocuri mobile si publishing include coordonarea a numeroase echipe de pe intreg globul (Brazilia, Romania, Finlanda, UK si Statele Unite ale Americii) in studiouri renumite precum BioWare, Playfish, Flurry sau Digital Chocolate. Valadares se poate lauda cu un portofoliu impresionat ce include numeroase titluri de succes, printre care si FIFA, Harry Potter sau Dragon Age.

Scott Humphries este un si el un nume ce atrage intotdeauna atentia atunci cand vine vorba de game development. Dupa 9 ani petrecuti ca producer in doua dintre cele mai importante studiouri de gaming pe plan mondial, Jamdat Mobile si Electronic Arts, Humphries a devenit Executive Producer in cadrul Disney Interactive, contribuind la numeroase titluri ce au urmat succesul francizelor de film omonime, precum Star Wars Rebels, Cinderella Free Fall sau Frozen Free Fall.

Speakerilor internationali de renume li se va adauga un line-up format din nume importante pe piata de gaming locala, fie ca vorbim de marile companii internationale prezente in Romania sau de zona de indie game development. Acestia vor sustine talkuri si vor participa la numeroase paneluri ce vizeaza subiecte de actualitate pentru dezvoltatori in general precum trendurile ce vor marca decisiv industria in perioada urmatoare, dar si subiecte ce vizeaza industria din zona est-europeana.

Industria locala

Industria de game development din Romania a generat venituri de peste 140 de milioane de euro in 2015. Pe langa aspectul financiar, o parte importanta a industriei sunt si cele aproximativ 7000 de locuri de munca in cele peste 50 de studiouri prezente pe piata locala. Fie ca vorbim de game development, quality assurance sau portare, studiourile romanesti acopera o paleta larga de activitati specifice industriei si isi continua constant expansiunea catre proiecte din ce in ce mai importante sub IP propriu.
Citeste si:
Protestul transportatorilor continuă. Manifestanții au spus că...
Protestul transportatorilor...

„Prima editie a DEV.PLAY a confirmat asteptarile noastre: industria romaneasca de game development are nevoie de o conferinta dedicata ei, care sa reafirme pozitia acesteia ca fiind una dintre cele mai importante industrii creative de pe piata romaneasca. RGDA isi propune ca editia din 2017 sa continue eforturile incepute anul trecut prin intermediul conferintei, de a contribui la cresterea comunitatii dezvoltatorilor de jocuri video din tara noastra si din regiune, oferindu-le acestora o paleta larga de resurse care sa-i ajute sa se alinieze la standardele in continua schimbare ale industriei. Consideram ca DEV.PLAY are potentialul sa devina un adevarat „hub” pentru industria de game development din Europa de Est.” , a declarat Catalin Butnariu, presedintele RGDA.

Locatie si bilete

Grand Cinema & More din Baneasa Shopping City, gazda DEV.PLAY 2017 by RGDA, este unul dintre cele mai mare centre de entertainment si evenimente din Romania, avand o suprafata totala de peste 14.000 mp si o capacitate de aproximativ 2600 de locuri.
Citeste si:
Art Safari a deschis Muzeul secret din inima Bucureștiului
Art Safari a deschis Muzeul...

Bilete sunt deja puse in vanzare pe site-ul dev-play.ro. Biletele cu discount Early Bird sunt disponibile pana pe data de 31 iulie. La fel ca si anul trecut, angajatii companiilor membre RGDA vor beneficia de discounturi semnificative; ca o noutate, anul acesta DEV.PLAY 2017 by RGDA isi deschide portile si pentru studentii pasionati de industria de game development, oferind preturi speciale pentru acestia.

Mai multe detalii, precum si actualizari despre conferinta vor fi disponibile pe website-ul dev-play.ro si pe pagina de Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.