Nintendo a anuntat ca cea mai noua consola de jocuri a sa, Switch, va fi disponibila la nivel global incepand cu 3 martie.

Consola hibrida de jocuri Switch a fost prezentata oficial dar incomplet in octombrie anul trecut. Acum, cei de la Nintendo au revenit cu mai multe informatii, inclusiv legate de pret si disponibilitate.

Nintendo Switch este o consola hibrida deoarece poate fi folosita atat in mod portabil, departe de casa, cat si conectata la un televizor.

In mod standard, noua consola Nintendo este compusa dintr-un touchscreen de 6,2 inch cu rezolutie 720p si doua controllere, numite Joy-Con, care il incadreaza - aceasta fiind configuratia portabila. Al doilea setup implica folosirea unei baze prin care consola este conectata la televizor.

Spatiul intern de stocare este de 32 GB si poate fi extins cu ajutorul cardurilor microSD. Jocurile vin, la randul lor, pe niste carduri speciale, dimensiuni mici, de unde vor fi instalate pe consola.

Urmareste mai multe detalii si oferte de pret pentru Nintendo Switch.

Pe langa consola propriu-zisa, un pachet standard include:

  • doua controllere;
  • un sistem de prindere a celor doua controllere care permite combinarea lor intr-un singur controller cu mai multe butoane;
  • baza pentru conectarea la TV;
  • cablu HDMI;
  • adaptor de priza.
Pentru a juca online, utilizatorii vor trebui sa plateasca un abonament al carui pret nu a fost anuntat. In afara ce aceasta varianta, mai exista posibilitatea jucarii intr-o retea wireless locala. Pana la 8 console pot participa, astfel, la un joc, iar la fiecare consola pot fi conectate 8 controllere. Asta insemna ca pana la 64 de oameni se pot juca in aceeasi retea.

Autonomia unei console, conform producatorului, variaza intre 2,5 ore si 6,5 ore, in functie de joc. Spre exemplu, “Legend of Zelda: Breath of the Wild” poate fi jucat timp de 3 ore pana sa se descarce consola.

Citeste si:
Un baiat de 12 ani a fost ucis de un altul de 14 ani pentru o consola
Un baiat de 12 ani a fost...

Din 3 martie, consola de gaming Nintendo Switch va fi disponibila in Japonia, Hong Kong, Statele Unite, Canada si “marile tari europene”. Desi Romania nu face parte din “marile tari europene”, cu siguranta va fi disponibila in magazinele online, adusa din piata gri. Pretul pentru Europa nu a fost anuntat, insa putem presupune ca va reprezenta paritatea celor 300 de dolari cat va costa in Statele Unite, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.