RGDA (Romanian Game Developers Association) a desemnat, in cadrul primeri conferinte dedicate industriei de game developement din Romania, DEV.PLAY, castigatorii primei competitii de tip Indie Pitch dedicata gamingului organizata in tara noastra

Prima conferinta dedicata industriei de game development din Romania, DEV.PLAY, a adus in prim-plan, pe langa numeroase seminarii gazduite de cateva dintre cele mai importante nume ale industriei globale, workshop-uri si paneluri ce au abordat cateva dintre cele mai importante si de actualitate subiecte ale domeniului, si prima competitie Indie Pitch dedicata gamingului.

Fiecare echipa a avut la dispozitie 6 minute sa isi prezinte proiectul prin intermediul unui reprezentant si-al unei prezentari suport, urmate de inca 4 minute dedicate intrebarilor din partea membrilor juriului. Juriul a fost format din experti internationali si presa de specialitate locala.

Cele sase echipe care au luat startul in competitia pentru premiile puse la bataie de Carbon si Romanian Game Developers Association (RGDA) au fost: Devious Technologies, Webprest Limit, Critique Gaming, Amused Sloth, Kappsule Studios si Rikodu, acestia din urma fiind si castigatorii competitiei.

Rikodu, studioul indie clujean, l-a adus la DEV.PLAY pe simpaticul robot Frankie si aventurile sale din Second Hand: Frankie’s Revenge, un joc in care utilizatorul ajuta un robot aruncat la groapa de gunoi sa se razbune pe cei care nu au crezut in el. Frankie este un robot complet customizabil, ale carui puteri in lupta se modifica in functie de componentele sale si de imaginatia fiecarui utilizator.

Locul al doilea a fost ocupat de Critique Gaming si al lor Interrogation, un quest game in care utilizatorul joaca rolul unui detectiv care are 5 minute sa afle unde este plasata o bomba. Jocul a luat nastere in urma unui game jam organizat de Amber Studio in primavara acestui an.

Potrivit unui comunicat remis 9am, castigatorii primului Indie Pitch romanesc vor fi prezenti la un eveniment Indie Prize Competition din Berlin, cu sponsorizarea Casual Connect si au primit si un premiu in valoare de 1000€ din partea incubatorului de jocuri Carbon. Acestora li se vor alatura si membrii Critique Gaming, care au primit de asemenea, invitatii pentru evenimentul Casual Connect.

„Ne bucuram ca, pe langa pasul urias pentru industria de gaming locala pe care l-am facut prin intermediul DEV.PLAY, am putut da sansa si studiourilor indie sa se bucure de prima competitie de tip Indie Pitch locala dedicata lor. Orice competitie este un punct important in cariera oricarui specialist din orice domeniu, iar faptul ca industria de game development are atatea de oferit, nu numai din partea marilor studiouri prezente la noi in tara, dar si din partea antreprenorilor care sunt in continua cautare de marele breakthrough ne face sa fim increzatori ca astfel de competitii ofera imboldul necesar pentru a continua sau de ce nu, a incepe, pentru cat mai multi dezvoltatori de jocuri indie.”, a declarat Catalin Butnariu, presedintele RGDA.

Citeste si:
Cine sunt câștigătorii Galei Green Report?
Cine sunt câștigătorii Galei...

Trailerele celor doua jocuri pot fi urmarite accesate aici: Second hand: Frankie’s Revenge si Interrogation.

Materiale despre restul echipelor participante la Indie Pitch pot fi gasite pe site-ul conferintei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.