Pe lista deja lunga de recorduri doborate de Pokemon Go se adauga titlul pentru cel mai putin timp necesar pentru ajungerea la 500 de milioane de dolari venituri de catre un joc.

Putine sunt jocurile de smartphone si tableta care au reusit sa obtina venituri mai mari de jumatate de miliard de dolari. Dintre ele, Pokemon Go este cel care a depasit cel mai repede acest prag.

Jocul celor de la Niantic a doborat si alte recorduri in cele cateva luni de cand a fost lansat. Printre acestea, a devenit aplicatia cea mai descarcata in prima saptamana de la lansare si a fost jocul care a ajuns cel mai rapid la 50 de milioane de descarcari din Play Store.

Acum, conform analizei realizate de App Annie, Pokemon Go doboara un nou record, in ceea ce priveste veniturile: jocul care a produs cel mai rapid jumatate de miliard de dolari. Suma vizeaza ambele platforme pe care este disponibil, atat Android, cat si iOS.

Pokemon Go a depasit, din punctul de vedere al vitezei cu care a generat venituri, jocuri precum Candy Crush Saga, Puzzle & Dragons sau Clash of Clans. Acesta a avut nevoie numai 60 de zile pentru a genera jumatate de miliard de dolari.

Candy Crush Saga a avut nevoie de peste 200 de zile pentru a genera 500 de milioane de dolari venituri. Puzzle & Dragons si Clash of Clans au realizat acelasi lucru in mai bine de 400 de zile.

Mai mult decat atat, conform celor de App Annie, Pokemon Go are toate sansele sa depaseasca un miliard in venituri pana la finele anului. Chiar daca jocul celor de la Niantic se afla pe o panta descendenta, are timp suficient pentru a castiga pana la sfarsitul acestui an inca 500 de milioane de dolari, relateaza News.ro.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.