Gaming 25 Martie 2016 17:27
Google a primit o amenda de 100.000 de euro in Franta pentru ca nu a curatat lista de cautari "destul de mult", ca raspuns la noua directiva europeana cu privire la confidentialitate.

Singurul mod in care Google poate face fata noii politici de confidentialitate din Europa este prin delistarea tututor rezultatelor neconcordante care apar in toate site-urile, informeaza autoritatea de reglementare din Franta, scrie Reuters, potrivit MEDIAFAX.

In mai 2014, Curtea Europeana de Justitie a decis ca oamenii pot cere motoarelor de cautare, precum Google sau Bing (de la Microsoft) sa stearga informatiile irelevante din cautarile web care cuprind numele oamenilor, numind aceasta ”dreptul de a fi uitat”. Google a acceptat noile reglementari, insa a curatat numai cautarile de pe site-uri precum Google.de si Google.fr, pe premisele ca orice alta actiune ar avea un impact negativ asupra liberei circulatii a informatiei.

Autoritatile franceze au raspuns ca, ”in ciuda afirmatiilor Google”, delistarea numelor irelevante din toate extensiile nu ingradeste libertatea de exprimare si nu inseamna stergerea de content de pe Internet.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.