Fondatorul Facebook Mark Zuckerberg si familia sa au promis miercuri sa doneze trei miliarde de dolari, in urmatorii zece ani, pentru prevenirea si vindecarea bolilor si sa-i asigure, astfel, un viitor mai sigur fiicei lor, relateaza AFP.

"Este un obiectiv ambitios", a recunoscut Zuckerberg in cadrul unui eveniment la San Francisco, unde a anuntat aceasta noua donatie din partea Chan Zuckerberg Initiative, o asociatie infiintata de tanarul antreprenor si de sotia sa Priscilla Chan.

"Insa am petrecut acesti ultimi ani discutand impreuna cu experti care apreciaza ca acest lucru este posibil, deci vom incerca sa aprofundam subiectul", a adaugat el.

Fiica lor s-a nascut anul trecut.

Mark Zuckerberg apreciaza ca, data fiind speranta de viata medie, aceasta donatie va permite Chan Zuckerberg Initiative sa aiba suficiente mijloace, pana la sfarsitul acestui secol, pentru a cauta tratamente impotriva tuturor bolilor sau cel putin sa le faca mai usor de gestionat pe cele care in prezent sunt mortale, informeaza News.ro.

Priscilla Chan, care este medic, a subliniat, foarte emotionata, ca acest lucru nu inseamna ca nu se vor imbolnavi copiii, ci ca vor fi mai putin bolnavi si vor fi mai usor afectati.

Aceasta investitie va fi doar primul pas intr-un efort de la care cuplul Zuckerberg se asteapta sa fie "colectiv".

Ei doresc crearea unui important centru biologic la San Francisco, in care cercetatori, oameni de stiinta si altii sa lucreze la dezvoltarea unor instrumente in vederea unei mai bune studieri si intelegeri a bolilor.

"In istoria stiintei, cele mai multe dintre cele mai importante descoperiri au fost precedate de inventarea unor noi tehnologii care-ti permit sa gandesti altfel", a spus Mark Zuckerberg. El a dat ca exemplu in acest inventarea microscopului sau secventierea ADN-ului.

"Aceste instrumente creeaza, de asemenea, progrese in modul de ingrijire a bolnavilor", a subliniat fondatorul Facebook.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.