Societatea Romana de Radiodifuziune (SRR) vrea sa incheie un contract de publicitate media, in valoare de 22.500 de euro, cu televiziunea de stiri europeana Euronews, pentru promovarea celei de-a doua editii a Festivalului International al Orchestrelor Radio - RadiRo.

Comitetul Director al SRR a adoptat recent o dispozitie in acest sens. Conform documentului, s-a aprobat incheierea unui contract de publicitate media cu Euronews pentru difuzarea a 66 de spoturi de 10 secunde la Euronews, in perioada 15 - 28 septembrie, la o valoare estimata de 22.500 de euro net, cu respectarea legislatiei in vigoare.

Contactati de agentia MEDIAFAX, reprezentantii Radioului Public au declarat ca acest contract, intre SRR si Euronews, este inca in curs de negociere, termenii urmand sa fie definitivati.

"Atribuirea se face, in cazul semnarii contractului, prin procedura achizitiei directe, in temeiul O.U.G. 34/2006 cu completarile si modificarile ulterioare, fiind finantat din publicitatea atrasa", au precizat reprezentantii SRR.

Acestia au explicat ca Euronews ar urma sa difuzeze "un spot ce prezinta cea de-a doua editie a Festivalului International al Orchestrelor Radio (RadiRo, n.r.), eveniment unic in Europa, care reuneste la Bucuresti cinci orchestre radio, solisti si dirijori de talie mondiala, beneficiul de imagine al Romaniei fiind incontestabil".

Concertele festivalului vor face parte din stagiunea EuroRadio a European Broadcasting Union (EBU) si vor putea fi descarcate de pe platformele EBU de ascultatorii tuturor posturilor publice din Europa. Aceleasi concerte vor fi oferite si pe platforma partenerilor SRR de la ABU (Asia-Pacific Broadcasting Union).

Conform reprezentantilor SRR, precedenta editie a festivalului RadiRo (din 2012) a fost promovata la televiziunea de muzica clasica Mezzo.

Intrebati de ce au ales in acest an Euronews pentru promovarea Festivalului RadiRo, reprezentantii SRR au invocat audienta pe care o are aceasta televiziune de stiri.

"Negociem cu Euronews deoarece, conform studiilor de audienta TelmarPeaktime / EurodataTV / peoplemeters, canalul de stiri Euronews are 7,19 milioane de telespectatori pe zi in Europa, mai mult decat CNN International si BBC World News cumulat. Spre deosebire de televiziunile transnationale Mezzo sau Arte, dedicate muzicii clasice si avand un public specific, Euronews se adreseaza unui public generalist, mult mai larg, avand o arie de acoperire mondiala", au explicat reprezentantii Radioului Public.

Citeste si:
Iulia Albu dă de pământ cu vedetele care promovează clinici și...
Iulia Albu dă de pământ cu...

Festivalul RadiRo, organizat de Radio Romania, este singurul eveniment de gen dedicat in exclusivitate orchestrelor radio.

Editia a II-a a RadiRo se va desfasura in perioada 20 - 27 septembrie si va aduce in premiera la Bucuresti cinci orchestre radio europene, dirijori si solisti de prima marime in peisajul muzical international. Directorul de onoare al RadiRo 2014 este dirijorul Cristian Mandeal.

Editia din acest an a festivalului va fi deschisa de Orchestra Simfonica Radio din Finlanda, pe 20 septembrie, de la ora 19.00, la Sala Radio din Bucuresti.

"RadiRo este un proiect de interes national si, alaturi de proiectul de traditie Gaudeamus, constituie deja vectori importanti in activitatea Radio Romania pentru indeplinirea misiunii sale publice", conform SRR.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.