Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, marti, sa amendeze cu 10.000 de lei televiziunea Antena 1, pentru emisiunea "X Factor" din 24 noiembrie, in care cantaretul Cheloo a facut afirmatii care, potrivit membrilor CNA, au discriminat persoanele gay, scrie realitatea.net.

CNA a analizat, in sedinta de marti, emisiunea "X Factor" difuzata pe 24 noiembrie. in urma difuzarii acesteia, CNA a primit un numar de 700 de reclamatii.

Cheloo l-a jignit pe concurentul gay de la X-Factor. Proprietarii licentei s-au implicat in scandal

Mirela Bomboe, reprezentantul televiziunii Antena 1, a declarat in czdrul sedintei ca emisiunea "X Factor" este una in direct, iar Cheloo si-a exprimat o opinie, care insa nu a fost impartasita de ceilalti membri ai juriului concursului.

"Nu a existat nicio instigare la ura, la violenta, iar concurentul nu a fost afectat in vreun fel. Pozitia lui in concurs nu a fost afectata in niciun fel",
a mai spus Mirela Bomboe.

In schimb, Cristina Trepcea, membru al CNA, a spus ca, potrivit formatului "X Factor", ce trei jurati ai concursului reprezinta postul.

"Din constructia emisiunii, cei trei reprezinta postul si postul nu s-a sesizat in acest caz (...) Este un subiect atat de delicat. in astfel de situatii in tarile calde curg scuzele postului (...). Nu am vazut asa ceva, nu am vazut nicio pozitionare a postului (...) Suntem intr-un moment in care in alte parti lucrurile astea au fost rezolvate de o maniera extrem de eleganta si cu fata la drepturile omului", a spus Cristina Trepcea.

Totodata, Valentin Jucan, un alt membru al CNA, a spus ca producatorii si regizorii acestui show stiau foarte bine ca prezenta acestui concurent va produce "o oarecare rumoare".

La propunerea Cristinei Trepcea, CNA a decis sa aplice o amenda de 10.000 de lei in cazul emisiunii "X Factor" din 24 noiembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.