Valentin Jucan, membru al CNA, a declarat ca Ordonanta care prevede suspendarea licentei televiziunilor si radiourilor aflate in insolventa este "nedemocratica si anticonstitutionala", cerandu-i, totodata, demisia presedintelui CNA, Laura Georgescu,pentru ca aproba obstructionarea libertatii presei.

"Referitor la noua forma a legii insolventei si efectele ei in spatiul audiovizual, ieri, 3 octombrie 2013, am afirmat ca libertatea presei este limitata. Mai mult, am sustinut si sustin ca este o forma
de reglementare nedemocratica si anticonstitutionala. In calitate de membru al Consiliului National al Audiovizualului, nu voi accepta deconectarea presei de la libertatile fundamentale, sub diverse pretexte de colectare de taxe la bugetul de stat", spune Valentin-Alexandru Jucan, membru al CNA, intr-un comunicat preluat de MEDIAFAX.

Totodata, Valentin Jucan ii cere demisia Laurei Georgescu, presedintele CNA, pentru lipsa de reactie in legatura cu omiterea voita a dezbaterii publice pe acest subiect si pentru ca aproba aceste forme de obstructionare discretionara a libertatii presei.

Jucan considera "inacceptabila o astfel de abordare in momente in care presa poate fi «suspendata» de la a servi interesul publicului".

"Rolul C.N.A. este acela de a gasi metode de protejare si sprijin a radiodifuzorilor, in concordanta cu situatia actuala a presei, si nu de a ramane pasiv", a mai spus Valentin Jucan.

Codul Insolventei, publicat in MO. Ce relevanta are pentru institutiile de presa?


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.