Business 5 Mai 2017 13:07
Departamentul de Justitie din Statele Unite ar fi lansat o investigatie penala impotriva Uber Technologies pentru folosirea unui soft care ajuta soferii sa evite autoritatile de reglementare pentru transporturi, au declarat pentru Reuters doua surse apropiate situatiei.

Uber a recunoscut ca softul, numit Greyball, a ajutat la evitarea oficialilor guvernamentali care incercau sa identifice soferii companiei in zone unde serviciul lor de transport nu era autorizat, cum ar fi in Portland, Oregon.

Compania a interzis folosirea Greyball in acest scop la scurt timp dupa ce New York Times a dezvaluit existenta softului, in martie, afirmand ca programul a fost creat pentru a verifica solicitarile pentru curse, a preveni fraudele si a proteja soferii.

Informatia a declansat o publicitate negativa pentru companie.

Investigatia penala ar putea deveni o problema semnificativa pentru Uber, care are deja alte probleme de afaceri si legale, relateaza Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.