Sud-coreenii ar putea ramane in curand fara monede, pe care le considera deja prea incomode.

Acest lucru s-ar putea intampla daca un proiect pilot pentru o societate fara monede, ce urmeaza sa fie lansat in aceasta saptamana, va avea rezultatul dorit, scrie agentia Yonhap, citata de Korea Times.

Anuntul a fost facut miercuri de banca centrala a tarii, Bank of Korea (BOK), relateaza business24.ro.

Proiectul, demarat joi, prevede ca oamenii pot depune restul primit in monede, in urma cumparaturilor, pe cartelele prepay pentru telefoane mobile sau chiar pe cardurile de calatorii, relateaza BBC.

Asta inseamna ca oamenii nu trebuie sa mai pastreze monedele in buzunare sau in portofele dupa ce vor efectua plati. De anul viitor, restul in monede s-ar putea transfera direct in conturi bancare.

De asemenea, daca proiectul va fi acceptat de consumatori, ar putea duce la reducerea costurilor de productie a monedelor, insa BOK a subliniat ca ramane de vazut care va fi rezultatul experimentului. Anul trecut, Coreea de Sud a cheltuit 47 de milioane de dolari pentru producerea monedelor.

Mai multe lanturi de magazine vor lua parte in acest proiect pilot.

Un oficial al bancii centrale sud-coreene a tinut sa precizeze, totusi, ca nu a fost luata nicio decizie daca acest proiect va putea duce in cele din urma la o societate fara bani cash, insa a prezis ca este o sansa ca acest lucru sa se intample.

Aproape doua treimi dintre cei intervievati de BOK, in cadrul unui sondaj, au spus ca nu mai poarta cu ei monede, iar jumatate dintre cei intrebati sustin ideea unei societati fara monede.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.