Preturile petrolului sunt in declin luni, din cauza cresterii productiei in Statele Unite si a investitorilor care isi marcheaza profiturile dupa castigurile din ultimele sedinte de tranzactionare, transmite MarketWatch.

La bursa din New York, contractele futures cu livrare in luna mai sunt in declin cu 0,9%, la 52,71 dolari pe baril.

Cotatia petrolului Brent, de referinta la londra, este in coborare cu 0,9%, la 55,4 dolari pe baril.

Volumul tranzactiilor este redus, multe burse mari fiind inchise pentru sarbatoarea Pastelui.

Cererea de petrol este descurajata de date care arata ca numarul platformelor de exploatare a petrolului din SUA a crescut pentru a 13-a saptamana, in saptamana incheiata pe 13 aprilie, la 683, cel mai ridicat nivel din ultimii doi ani.

Cresterea productiei in SUA este un pericol major pentru eforturile OPEC de a echilibra piata prin reducerea livrarilor.

OPEC si alti 11 producatori de petrol din afara organizatiei au convenit la sfarsitul anului trecut sa reduca livrarile in prima jumatate a lui 2017, relateaza News.ro.

Dupa patru luni de aplicare a acordului, OPEC a anuntat ca productia sa a scazut cu 153.000 de barili pe zi, la o medie de 31,93 milioane de barili pe zi.

Cotatiile petrolului au crescut saptamana trecuta, dupa ce publicatia Wall Street Journal a relatat ca Arabia Saudita sustine extinderea acordului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.