Preturile petrolului au crescut vineri cu peste 2% dupa atacul american cu zeci de rachete asupra unei baze aeriene din Siria, dar ulterior si-au revenit, pentru ca s-a dovedit ca nu reprezinta un pericol pentru productie, transmite Reuters.

Cotatia petrolului Brent a urcat la 56,08 dolari pe baril, dar ulterior s-a retras la 55,71 dolari pe baril, fiind totusi in urcare cu 1,5% fata de inchiderea de joi, relateaza News.ro.

Pretul petrolului WTI, de referinta in SUA, a atins un maxim de 52,94 dolari pe baril, ulterior fiind tranzactionat n urcare cu 1,7%, la 52,56 dolari pe baril.

In ambele cazuri cotatiile au atins cele mai ridicate niveluri dupa inceputul lunii martie.

Presedintele american Donald Trump a declarat ca a ordonat atacuri cu racheta impotriva unei baze aeriene siriene de unde a fost lansat un atac chimic in aceasta saptamana, care a produs victime multiple, afirmand ca a actionat in interesul securitatii nationale a Statelor Unite, impotriva presedintelui sirian Bashar al-Assad.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.