Deutsche Bank a ajuns la un acord final cu Departamentul de Justitie al SUA in privinta modului cum a operat instrumente financiare ipotecare inainte de 2008, rezolvand astfel unul dintre cele mai mari riscuri legale, noteaza Bloomberg citat de HotNews.

Banca a agreat sa plateasca 7,2 miliarde de dolari si a admis ca a indus in eroare investitorii, a anuntat marti Departamentul de Justitie.

Gigantul financiar va plati o amenda de 3,1 mld. dolari si va oferi ajutoare de 4,1 mld. dolari proprietarilor de case afectati.

"Rezolutia o declara pe Deutsche Bank responsabila pentru conduita ileagala si practicile de imprumut iresponsabile care au produs pagube serioase si de durata investitorilor si societatii americane", a spus procurorul general al SUA, Loretta Lynch.

"Deutsche Bank nu doar a indus in eroare investitorii: a contribuit direct la o criza financiara internationala", a adaugat ea.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.