Masivul motor de exporturi al Chinei inregistreaza o noua cadere in 2016, pentru al doilea an consecutiv, declinul datorandu-se cererii externe slabe.

Este cel mai grav declin al exporturilor inregistrat dupa criza globala din 2009, iar oficialii chinezi sunt ingrijorati ca perspectivele din 2017 sunt inrautatite de un posibil razboi comercial cu Statele Unite, informeaza Reuters.

Peste o saptamana, liderii chinezi vor afla daca presedintele ales Donald Trump isi va respecta promisiunea din campanie de a acuza oficial, in prima zi de mandat, administratia de la Beijing de manipulare a valutei si daca isi va pune in practica avertismentul ca va impune taxe vamale mari pe bunurile chineze.

Chiar daca administratia Trump nu va lua imediat masuri concrete, analistii spun ca perspectiva deteriorarii legaturilor comericale si politice dintre SUA si China va afecta, probabil, increderea exportatorilor si a investitorilor din intreaga lume.

Cea mai mare putere economica a lumii a anuntat vineri date ingrijoratoare. Astfel, exporturile au scazut pentru al doilea an consecutiv in 2016, cu 7,7%, iar importurile au scazut cu 5,5%, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.