Consiliul Investitorilor Straini (FIC) considera ca Romania are potentialul sa devina in 20 de ani una dintre primele 10 economii ale Uniunii Europene, marindu-si economia de 4 ori, daca se concentreaza pe trei arii cheie si aplica guvernanta necesara implementarii unui plan pe termen lung, potrivit Mediafax.

Pentru a ajunge la o economie de 655 de miliarde de euro in 2036, eforturile trebuiesc concentrate pe infrastructura moderna, demografie si capital uman, eficienta publica si privata, acesta fiind si modelul economic standard conform caruia cresterea economica este generata de cei trei factori, capitalul fizic, uman si avansul productivitatii, arata un comunicat FIC.

Romania trebuie sa faca un salt calitativ astfel incat sa poata creste in medie cu o rata situata in jurul valorii de 4% pe an, pe o perioada de 20 de ani. Cresterea economica poate accelera de la 3,3% - cat este estimat potentialul in prezent - pana catre un maxim de 4,5% spre finalul perioadei.

Membrii considera ca dupa aderarea la UE, Romaniei ii lipseste o ambitie precisa. Ritmul de crestere de acum, desi incurajator, nu este sustenabil pe termen lung, in absenta unei abordari strategice, transmite HotNews.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.