SUA a anuntat, joi, ca a introdus noi companii pe lista de sanctiuni economice impuse Rusiei dupa izbucnirea crizei ucrainene.

Printre noile companii vizate de sanctiunile americane se numara mai multe filiale ale gigantului Gazprom, transmite Reuters.

"Trezoreria sta alaturi de partenerii nostrii in condamnarea violarii legislatiei internationale de catre partea rusa si vom continua sa impunem sanctiuni impotriva celor care ameninta pacea, securitatea si suveranitatea nationala a Ucrainei", a declarat directorul interimar al Biroului Trezoreriei pentru Controlul Activelor Straine, John Smith.

Noile sanctiuni americane sunt indreptate impotriva a zeci de persoane si companii, inclusiv separatisti pro-rusi si firme care opereaza pe teritoriul Crimeei. Sase reprezentanti ai rebelilor pro-rusi din Donetk si Lugansk au fost introdusi pe lista de sanctiuni, alaturi de 11 oficiali din Crimeea, printre care se numara ministri importanti.

De asemenea, sanctiunile vizeaza companiile ruse constructoare de poduri Mostotrest si SGM-Most, care sunt implicate in construirea mai multor poduri pe teritoriul peninsulei Crimeea, anexata in urma cu doi ani de catre Moscova, scrie Ziare.com.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.