Business 1 Iunie 2016 09:00
Actiunile europene au scazut pentru prima data in ultimele sase zile, pe fondul scaderii Volkswagen si a companiilor din Auto, scrie Bloomberg.

Volkswagen a pierdut 3,4% pe bursa in mijlocul unui profit redus cu 86% din cauza scandalului emisiilor si Porsche Automobil Holding a scazut cu 2,8%.

Indicele Stoxx Europe 600 a scazut cu 0,2%. Indicele de referinta a urcat ieri la maximul ultimelor sase saptamani, in conditiile in care pietele financiare din Marea Britanie si SUA au fost in "vacanta", informeaza MEDIAFAX.

Investitorii s-au uitat cu atentie la traiectoria politicii monetare din SUA, dupa ce datele legate de sectorul industrial si de salarii ar putea oferi lumii mai multe indicii daca cea mai puternica economie din lume va creste dobanda de referinta luna viitoare.

Indicele FTSE 100 al bursei din Londra a scazut cu 0,04%, in timp ce idnicele DAX al bursei din Frankfrut a scazut cu 0,22%, iar indicele CAC 40 al bursei din Paris a avut o scadere de 0,25%. Ibex 35 al Spaniei a avut un declin de 0,39%.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.