Business 18 Mai 2016 09:20
Romania e dispusa sa sprijine formarea de specialisti in perspectiva explorarii gazelor naturale si a valorificarii rezervelor de gaze descoperite in zona economica exclusiva a Ciprului, i-a spus premierul Dacian Ciolos ministrului de Externe al acestei republici, Ioannis Kasoulides.
Premierul Dacian Ciolos l-a primit, marti, la Palatul Victoria, pe ministrul de Externe din Republica Cipru, Ioannis Kasoulides, aflat in vizita oficiala in Romania.

"Cei doi oficiali au salutat relatiile prietenesti traditionale dintre Romania si Cipru, la nivel de state si de guverne si au subliniat necesitatea consolidarii acestora printr-o cooperare sustinuta, atat bilaterala, cat si in cadrul Uniunii Europene si pe plan extern. Cooperarea in domeniul energiei a fost de asemenea discutata din perspectiva potentialului de dezvoltare, prin stabilirea cadrului general de cooperare si prin crearea de conditii favorabile pentru promovarea eficientei energetice, a conservarii energiei si a surselor regenerabile de energie. Cu privire la perspectiva explorarii gazelor naturale si a valorificarii rezervelor de gaze descoperite in zona economica exclusiva a Republicii Cipru, premierul a reiterat disponibilitatea Romaniei de a sprijini formarea de specialisti in acest domeniu", se arata intr-un comunicat al Guvernului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.