Business 17 Mai 2016 16:46
FMI face presiuni asupra zonei euro pentru a permite Greciei sa nu mai plateasca dobanda la ratele de rambursare a bailout-ului pana in 2040, scrie Wall Street Journal.

Dobanda pe care Grecia ar trebui sa o plateasca pentru imprumuturile din zona euro ar urma sa fie fixa pentru 30-40 de ani, la nivelul mediu din prezent de 1,5%, iar toate platile cu dobanda vor fi amanate pana la scadenta creditului, potrivit propunerii FMI.

Propunerea FMI, prezentata zonei euro saptamana trecuta, ar urma sa pastreze datoria Greciei sub 15% din PIB, scrie MEDIAFAX.

Cererile FMI sunt mult mai ample decat ce au spus creditorii din zona euro ca sunt dispusi sa accepte, pentru a ajuta Grecia sa isi redobandeasca sanatatea financiara. Guvernele zonei euro, in frunte cu Germania, sunt sceptice cu privire la o concesie majora legata de imprumuturile catre Grecia, care totalizeaza momentan 200 de miliarde de euro, si cu o transa de inca 60 de miliarde de euro asteptata in viitorul apropiat.

Germania, cea mai puternica economie din zona euro, vrea de asemenea ca FMI sa se alature creditorilor Greciei. FMI inca nu a demarat programul pentru care s-a inteles cu guvernul Greciei vara trecuta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.