Business 12 Mai 2016 15:30
Autoritatile din Franta, Belgia si Luxemburg au efectuat perchezitii la mai multe proprietati ale familiei Mulliez, care detine magazine precum Auchan, Decathlon sau Leroy-Merlin, pe fondul unor suspiciuni de frauda fiscala si spalarea banilor proveniti din frauda fiscala.

In cadrul perchezitiilor care au avut loc marti, au fost confiscate foarte multe documente, care vor fi analizate in cursul mai multor saptamani, potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei, citate de Le Monde online. Ancheta a fost deschisa in urma cu opt luni.

Familia Mulliez este cunoscuta pentru dicretia sa. Principalele magazine detinute de aceasta sunt Auchan, Décathlon, Leroy-Merlin, Kiabi si Norauto.

Potrivit revistei Challenge, Gerard Mulliez, fondatorului lantului de magazine Auchan, si familia sa se clasau pe locul al al patrulea in topul celor mai bogati oameni din Franta in 2015, cu o avere de 23 de miliarde de euro.

Perchezitii au avut loc inclusiv in orasul francez Roubaix, unde se afla sediul social al grupului Mulliez si in Néchin, in Belgia, la resedinta lui Patrick Mulliez, fondatorul Kiabi.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.