Business 9 Mai 2016 12:00
Arabia Saudita va mentine cel mai probabil productia de petrol la un nivel record, in conditiile in care noul ministru al energiei, Khalid Al-Falih va pastra politica predecesorului sau de a apara cota de piata a regatului.

Al-Falih, care este de asemenea si presedintele Saudi Arabian Oil, a spus in prima sa zi in functie ca va pastra politica petroliera a Arabiei Saudite. Predecesorul sau, Ali al-Naimi, a dus o politica de prioritizare a vanzarilor in raport cu pretul inca din 2014, facand mai multi producatori, inclusiv Statele Unite, sa piarda din cota de piata, scrie Bloomberg.

Procedand asa, Arabia Saudita a crescut productia proprie, chiar si cu riscul unei supraproductii la nivel mondial. Strategia pare sa inceapa sa functioneze, preturile crescand cu peste 60% fata de minimul ultimilor 12 ani, atins in ianuarie.

Arabia Saudita si-ar putea depasi productia cu peste 10,5 milioane de barili pe zi fara alte investitii, potrivit analistilor. Regatul, care are a doua rezerva de petrol la nivel mondial, a produs 10,27 milioane de barili de petrol pe zi in aprilie, precizeaza MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.