Ministrii de finante la nivel global, precum si bancile centrale, au anuntat ca vor intensifica eforturile de sustinere a cresterii, in conditiile in care exista riscul unei incetiniri economice mai puternice, precum si riscuri legate de refugiati si un potential Brexit, scrie Bloomberg.
”Pe langa peisajul economic global, care are riscuri din ce in ce mai mari, exista posibilitatea generalizarii incetinirii economice si o retragere brusca de pe pietele de capital”, a avertizat FMI. ”Pentru a avea crestere puternica la nivel global, trebuie sa avem un set de politici echilibrate, dar dure”.

Declaratia reflecta ingrijorarea autoritatilor despre incetinirea economica, dupa ce FMI a retrogradat saptamana aceasta din nou perspectivele la nivel global, avertizand ca perioada de crestere slaba a lasat lumea in fata riscului stagnarii economice, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.