Michael Grahammer, directorul executiv al bancii austriece Hypo Landesbank Vorarlberg, mentionata in ancheta Panama Papers, si-a dat demisia joi, devenind unul dintre primii bancheri de top care demisioneaza pe fondul dezvaluirilor facute de ancheta respectiva, informeaza Reuters.

Michael Grahammer, director executiv al bancii Hypo Landesbank Vorarlberg din 2012, si-a anuntat demisia joi, conducerea bancii declaand ca demisia lui Grahammer este neasteptata.

Postul austriac ORF, una dintre cele peste 100 de institutii media care au investigat scurgerea imensa de 11,5 milioane de documente din baza de date a firmei panameze de avocatura Mossack Fonseca, banca austriaca ar fi fost legata de companiile offshore create de respectiva firma prin mandatari in Liechtenstein.

Autoritatea pentru reglementarea activitatilor financiare din Austria FMA a lansat o ampla ancheta pentru a investiga daca Hypo Vorarlberg si alta banca mentionata in ancheta Panama Papers, Raiffeisen Bank International, au luat masurile necesare pentru a impiedica activitatile de spalare de bani, scrie MEDIAFAX.

"Raman convins 100% ca banca nu a incalcat in niciun punct legile si sanctiunile", a declarat Grahammer intr-un comunicat prezentat de banca, cu actionariat majoritar din statul federal austriac Vorarlberg, invecinat cu Liechtenstein si Elvetia.

"In cele din urma, acuzatiile lansate de mass-media asupra bancii Hypo Vorarlberg si asupra mea au fost decisive pentru mine in luarea acestei decizii", a explicat Grahammer.

Mai multe state din lume au lansat anchete pentru a investiga posibilele infractiuni comise de unii dintre cei mai bogati si mai influenti oameni din lume, dupa ce a avut loc o scurgere imensa de 11,5 milioane de informatii din baza de date a firmei panameze de avocatura Mossack Fonseca, specializata in crearea de companii offshore prin care si-au ascuns averile mai multe personalitati la nivel global.

Ancheta a fost documentata de ziarul german Suddeutsche Zeitung si Consortiul International pentru Investigatii Jurnalistice (ICIJ) cu sediul in Washington, iar detaliile anchetei au fost impartasite cu peste 100 de institutii de presa din lume. Ancheta dezvaluie aranjamentele financiare ale unor figuri proeminente precum apropiati ai presedintelui rus Vladimir Putin, tatal premierului britanic David Cameron, apropiati ai premierului pakistanez, presedintele chinez, Xi Jinping si presedintele Ucrainei, Petro Porosenko.

Citeste si:
Adrian Oros a demisionat din grupul PNL de la Senat. „Cel mai...
Adrian Oros a demisionat din...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.