Actiunile Amazon.com si Alphabet au atins niveluri record la inchiderea tranzactiilor de marti, continuand evolutiile ascendente inregistrate pe parcursul anului 2015, in conditiile in care investitorii isi pregatesc portofoliile pentru sfarsitul anului, relateaza MarketWatch.

Titlurile Amazon au atins un maxim de 696,44 dolari pe unitate, si au incheiat tranzactiile in urcare cu 2,8%, la 693,97 dolari pe unitate, depasind recordul anterior de 679,06 dolari pe unitate consemnat pe 1 decembrie.

Ambele tipuri de actiuni ale Alphabet, compania mama a Google, au depasit la randul lor nivelurile record atinse pe 1 decembrie, scrie MEDIAFAX.

Astfel, actiunile Alphabet clasa A au avansat cu 1,5%, la 793,96 dolari pe unitate, dupa ce au atins 798,69 dolari pe unitate, in timp ce actiunile clasa C au crescut cu 1,9%, la 776,7 dolari pe unitate, dupa un maxim de 779,98 dolari pe unitate inregistrat in timpul tranzactiilor.

Preturile record ale actiunilor celor doua companii din sectorul tehnologiei nu sunt un fapt neobisnuit, avand in vedere evolutiile foarte bune din acest an, analistii sugerand ca ar putea fi urmatoarele membre ale indicelui Dow Jones.

In 2015, actiunile Amazon au urcat cu aproape 125%, iar Alphabet cu peste 45%. In schimb, indicele S&P 500 a crescut cu circa 1% in aceeasi perioada.

Titlurile Amazon, cel mai mare retailer online din lume, au atins noi maxime ca urmare a vanzarilor inregistrate in perioada sarbatorilor. Potrivit analistilor bancii Macquarie, Amazon a asigurat peste jumatate din cresterea vanzarilor online din acest an.

Amazon a inceput sa obtina profit, are o crestere extraordinara a veniturilor, iar capitalizarea sa de piata a devenit mai mare decat cea a retailerului traditional Wal-Mart Stores. In plus, Amazon a inregistrat in acest an a doua mare crestere a cotatiei actiunilor in cadrul indicelui S&P 500, dupa cea a Netflix.

Alphabet este o companie obisnuita cu cresterea record a actiunilor, in luna iulie inregistrand intr-o singura zi o crestere de aproape 67 de miliarde de dolari a capitalizarii de piata, dupa ce a raportat un profit cu mult peste asteptarile analistilor.

Citeste si:
Unele tranzactii cu cardurile Visa nu pot fi procesate in Europa
Unele tranzactii cu cardurile...

Actiunile Alphabet au crescut in ultima perioada in urma informatiilor ca Google negociaza cu Ford Motor formarea unui parteneriat pentru productia de automobile autonome.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.