Presedintele chinez, Xi Jinping, a anuntat, vineri, ca tara sa va investi 60 de miliarde de dolari in proiecte de dezvoltare a continentului african, concentrandu-se, mai ales, asupra domeniului agriculturii, informeaza site-ul agentiei de presa Reuters.

Presedintele chinez a anuntat ca va anula anumite datorii ale Africii si va sustine dezvoltarea agriculturii printr-un plan stabilit pe o durata de trei ani care va permite extinderea influentei Chinei pe continentul african. Xi Jinping a precizat ca statul chinez nu va interveni in domeniul afacerilor interne ale tarilor africane.

"Pentru a asigura implementarea cu succes a celor zece planuri de cooperare, China a decis sa acorde o suma totala de 60 miliarde de dolari pentru finantarea acestora", a declarat Xi Jinping la summitul din cadrul Forumului de cooperare dintre China si Africa, care se desfasoara vineri si sambata in Africa de Sud.

"Aceste planuri au scopul de a aborda trei probleme care impiedica dezvoltarea Africii, anume infrastructura neadecvata, lipsa de personal instruit si fondurile insuficiente", a subliniat presedintele chinez.

China este cel mai mare partener de comert al Africii. La finalul anului 2014, investitiile Chinei in Africa ajunsesera la 32,4 miliarde de dolari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.