Ministrul francez al Finantelor, Michel Sapin, a anuntat, joi, acordarea unui buget de sute de milioane de euro pentru noile masuri de consolidare a securitatii in Franta in 2016, dupa atentatele teroriste din Paris, soldate cu moartea a 129 de persoane, informeaza site-ul publicatiei Le Figaro.

"In total, mobilizarea acestor noi masuri (de securitate) vor conduce la cheltuieli suplimentare din bugetul de stat in valoare de 600 de milioane de euro in 2016", a anuntat Michel Sapin, joi, in deschiderea dezbaterii despre proiectul de buget pentru 2016.

Aceste cheltuieli vor permite finantarea "unor noi posturi si echipamente", a precizat ministrul francez al Finantelor. El a confirmat "o degradare a deficitului public" prin raportare la previziunile pentru 2016, din cauza cheltuielilor suplimentare anuntate de executiv.

"Contextul actual solicita o consolidare de o amploare exceptionala a mijlocelor de securitate si aparare", a explicat Sapin. "De aceea, ne asumam, in contextul discutiilor despre bugetul de stat din 2016, degradarea deficitului", a adaugat ministrul francez al Finantelor.

"Guvernul propune crearea in 2016 de noi posturi in trei ministere - de Interne, de Justitie si de Aparare", a precizat Sapin. "La Ministerul de Interne, in politie si jandarmerie, 5.000 de posturi suplimentare vor fi create in doi ani", a subliniat ministrul francez. "In total, vom reveni, in 2017, la nivelul posturilor din 2007", a anuntat Sapin.

In Ministerul de Justitie, vor fi create 2.500 de noi posturi, iar in cadrul politiei de frontiera, inca 1.000 de posturi in urmatorii doi ani. In Ministerul Apararii, 2.300 de noi posturi vor fi disponibile in 2016.

Vineri seara, mai multe atentate teroriste au vizat sase zone din Paris, fiind soldate cu 129 de morti si peste 350 de raniti, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.