Peste 10.000 de australieni s-au asociat pentru a da in judecata Volkswagen (VW), solicitand despagubiri de cel putin 100 de milioane de dolari australieni (71,1 milioane dolari SUA) in scandalul emisiilor poluante ale automobilelor diesel fabricate de grupul german, relateaza MarketWatch.

Compania de avocatura Maurice Blackburn Lawyers a intentat joi un proces colectiv impotriva VW la Curtea Federala a Australiei, in care se afirma ca clientii VW, Audi si Skoda se simt inselati din cauza faptului ca producatorul a instalat un dispozitiv ilegal pentru a reduce nivelul emisiilor poluante in timpul testelor. "Obiectivul nostru este sa obtinem rapid si eficient despagubiri corecte pentru daunele aduse clientilor", a declarat avocatul Jason Geisker.

Reclamantii vor recuperarea costului total al vehiculelor precum si obtinerea unor despagubiri pentru comportamentul inselator al companiei.

In proces sunt reclamate atat compania mama cat si subsidiarele locale ale VW.

Un purtator de cuvant al VW Australia a refuzat sa comenteze in legatura cu procesul, dar a spus ca producatorul auto va face tot posibilul pentru a rezolva problema si pentru a recastiga increderea clientilor.

Volkswagen a alocat 7,3 miliarde de dolari pentru acoperirea costurilor totale ale scandalului, in timp ce numarul reclamatiilor impotriva grupului, la nivel global, este in crestere. Compania a estimat ca peste 90.000 de vehicule diesel dotate cu softul ilegal au fost vandute in Australia.

La inceputul acestei luni, Volkswagen a anuntat ca a subestimat emisiile de dioxid de carbon pentru circa 800.000 de automobile. La jumatatea lunii septembrie, grupul a recunoscut, in urma unei investigatii a Agentiei pentru Protectia Mediului din SUA, ca 11 milioane de vehicule diesel la nivel mondial au instalat softul care reduce nivelul emisiilor in timpul testelor, scrie MEDIAFAX.

Uniunea Europeana a cerut VW sa ofere detalii despre neregulile legate de emisiile de dioxid de carbon ale vehiculelor grupului, declansand o evaluare care ar putea duce la impunerea unor amenzi semnificative.

Citeste si:
Audi, BMW și Mercedes, amendate în Coreea de Sud pentru manipularea...
Audi, BMW și Mercedes,...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.