Grecia si creditorii din zona euro au ajuns la un acord asupra multor masuri ale programului elen de reforme, anunta Jeroen Dijsselbloem, seful Eurogrup, citat de site-ul agentiei Reuters.

Grecia are nevoie de un raspuns pozitiv la evaluarea progreselor, in scopul primirii unui nou credit de doua miliarde de euro si a altor zece miliarde de euro pentru recapitalizarea bancilor, scrie MEDIAFAX.

Insa discutiile Guvernului Alexis Tsipras cu creditorii stagneaza din cauza unor disensiuni privind reformele. "Salut progresele inregistrate in discutiile dintre Grecia si institutii europene pe tema masurilor incluse in primul set de reforme si pe tema masurilor din sectorul financiar esentiale pentru succesul procesului de recapitalizare", a declarat Dijsselbloem.

"S-a ajuns la acorduri in multe alte privinte", a spus seful Eurogrup.

Adjunctii ministrilor Finantelor din zona euro se vor intalni marti pentru a stabili daca este posibila deblocarea unor fonduri.

Parlamentul Greciei a aprobat in august al treilea plan de asistenta financiara din ultimii cinci ani, in valoare de 85,5 miliarde de euro. Liderii zonei euro au ajuns, pe 13 iulie, la un acord cu partea elena pentru negocierea unui al treilea program de asistenta financiara, care sa permita ramanerea Greciei in zona euro. Grecia are o datorie totala de peste 320 de miliarde de euro, dintre care 65% catre tari din zona euro si catre FMI, iar 8,7% catre Banca Centrala Europeana (BCE). Incepand de la 1 iulie Grecia este, tehnic, in incapacitate de plati.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.