Cresterea economiei Statelor Unite a incetinit puternic in trimestrul al treilea, la 1,5%, fata de aceeasi perioada a anului trecut, dupa un avans de 3,9% in trimestrul precedent, din cauza nivelului ridicat al stocurilor care a daterminat companiile sa isi restranga activitatile, relateaza Reuters.

Nivelul ridicat al cererii interne ar putea determina insa Rezerva Federala (Fed) sa majoreze in decembrie dobanda de politica monetara, aflata aproape de nivel zero din 2008.

Efectul negativ al stocurilor asupra economiei americane ar putea fi temporar, analistii anticipand accelerarea cresterii in trimestrul al patrulea, sustinuta de cererea interna, scrie MEDIAFAX.

Reprezentantii Fed au apreciat miercuri ca economia se dezvolta cu un ritm moderat si au semnalat ca este posibil sa majoreze dobanda cheie la sedinta de politica monetara din decembrie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.