Rata inflatiei din Marea Britanie a devenit negativa pentru a doua oara dupa 1960, in septembrie, reflectand o tendinta a preturilor despre care Banca Angliei a avertizat ca va persista si in 2016, relateaza Bloomberg.

Preturile de consum au scazut in septembrie cu un ritm anual de 0,1%, dupa ce au stagnat in august, a anuntat marti Biroul National de Statistica. Analistii anticipau o continuare a stagnarii.

Declinul precedent al preturilor de consum a avut loc in luna aprilie, marcand prima inflatie negativa din 1960. Datele vor intari asteptarile ca Banca Angliei nu va incepe prea curand majorarea dobanzii de politica monetara, aflata la un minim record de 0,5%.

Economia inregistreaza crestere, piata muncii se intareste, dar inflatia se mentine cu mult sub tinta bancii centrale de 2%, autoritatile fiind ingrijorate de posibilul impact al incetinirii cresterii economiei mondiale, scrie MEDIAFAX.

Banca Angliei a avertizat saptamana trecuta ca asteptarile de inflatie ale institutiei au scazut comparativ cu luna august, iar cresterea preturilor va fi probabil de sub 1% pana in primavara lui 2016.

Lira sterlina s-a depreciat in urma informatiilor la minimul ultimei saptamani in raport cu dolarul, fiind tranzactionata la 1,5258 dolari pe unitate.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.