Compania de stocare a datelor EMC Corp a acceptat o oferta de preluare din partea Dell in valoare de 67 miliarde de dolari, au anuntat luni Michael Dell si directorul general al EMC, Joe Tucci, achizitia fiind cea mai mare din istoria sectorului tehnologic, relateaza MarketWatch.

Titlurile EMC sunt in urcare cu 7% in timpul tranzactiilor electronice premergatoare deschiderii bursei americane, dar de la inceputul anului sunt in declin cu 7%, in timp ce indicele S&P 500 a pierdut 2,1%.

"Cream o companie cu o forta incredibila. Este vorba de a aduce impreuna tehnologii complementare si sa ajutam clientii sa raspunda provocarilor si oportunitatilor create de viitorul digital", a declarat Michael Dell, presedinte si director general al Dell, la CNBC.

Actionarii EMC vor primi circa 33,15 dolari pe actiune in numerar si un tip de actiuni evaluate in functie de valoarea participatiei de control detinuta de EMC la VMware, care va ramane independenta si tranzactionata public, se arata intr-un comunicat al companiilor.

Tranzactia este cea mai mare din istoria sectorului tehnologic, fiind peste oferta de 37 de miliarde de dolari a producatorului de cipuri Avago Technologies pentru Broadcom, achizitie care nu este inca finalizata, scrie MEDIAFAX.

Achizitia EMC va ajuta Dell sa isi diversifice operatiunile dincolo de piata PC-urilor aflata in stagnare si ii va da dimensiunea necesara sa atace piata de administrare si stocare a datelor, mult mai profitabila. In cadrul acordului, EMC are dreptul ca timp de 60 de zile sa poata primi oferte din partea altor cumparatori. In cazul in care va gasi un cumparator mai bun, EMC va plati Dell un comision cu discount, pentru anularea acordului.

Daca va fi finalizata, tranzactia ar fi a doua preluare majora efectuata de Michael Dell, unul dintre pionierii industriei PC, in numai doi ani. Michael Dell a cumparat integral compania Dell in urma cu doi ani, pentru 25 de miliarde de dolari, pentru a castiga timp pentru restructurarea acesteia.

Dell negociaza cu mai multe banci asigurarea unei finantari de 40 de miliarde de dolari pentru achizitia EMC, au declarat anterior surse apropiate situatiei. Potrivit surselor, EMC nu a fost abordata de alti posibili cumparatori, cu o oferta alternativa, probabilitatea ca acest lucru sa se intample fiind scazuta.

Citeste si:
Vrei să achiziționezi o locuință? Iată cum te asiguri că plătești...
Vrei să achiziționezi o...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.