Directorul financiar al Volkswagen (VW), Hans Dieter Potsch, a fost numit membru in consiliul de supraveghere al grupului, de catre un tribunal german, care a creat conditiile ca acesta sa fie numit miercuri presedintele producatorului auto, relateaza Bloomberg.

Rolul de director financiar va fi preluat de Frank Witter, care va renunta la functia detinuta la Volkswagen Financial Services.

VW se afla de la jumatatea lunii septembrie in centrul unui scandal fara precedent, dupa ce agentia pentru mediu din SUA a acuzat grupul ca s-a folosit de un soft ilegal pentru a reduce nivelul noxelor unor modele diesel, in timpul testelor de poluare.

Grupul va lansa in ianuarie o campanie de rechemare a circa 11 milioane de automobile la nivel mondial, care ar trebui sa se incheie la sfarsitul anului 2016. VW urmeaza sa prezinte miercuri remediile tehnice autoritatilor din Germania, tara cea mai afectata de prezenta automobilelor diesel dotate cu softul ilegal.

Directorul general al VW, Martin Winterkorn, a demisionat in urma scandalului, iar grupul a suspendat mai multi ingineri si investigheaza cazul.
Winterkorn a fost inlocuit de Matthias Muller, fostul director general al diviziei de automobile sport Porsche.

Muller a declarat marti ca provizioanele de 6,5 milioane de euro constituite in trimestrul al treilea pentru acoperirea costurilor provocate de scandal nu vor fi suficiente, iar grupul va reanaliza toate programele de investitii, scrie MEDIAFAX.

Pozitia de presedinte al grupului VW a fost vacantata inainte de izbucnirea scandalului. Ferdinand Piech a demisionat in aprilie, dupa o incercare nereusita de a-l schimba din functie pe Winterkorn. Vicepresedintele consiliului de supraveghere, Berthold Huber, a fost de atunci director interimar al grupului.

Piech si varul sau Wolfgang Porsche detin majoritatea drepturilor de vot de la VW, prin intermediul holdingului Porsche SE. Cei doi veri au fost sustinatori fermi ai numirii lui Potsch in functia de presedinte.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.