Cancelarul german, Angela Merkel, a indemnat companiile auto sa le ofere locuri de munca imigrantilor extracomunitari care ajung in Germania, informeaza site-ul agentiei DPA.

"Industria auto germana trebuie sa le ofere o sansa imigrantilor extracomunitari care ajung in Germania", a declarat Angela Mekel la Salonul auto de la Frankfurt.

Angela Merkel, criticata pentru pozitia prea flexibila fata de imigranti, a evidentiat importanta integrarii extracomunitarilor pe piata muncii din Germania.

Autoritatile germane estimeaza ca aproximativ un milion de extracomunitari au putea ajunge in Germania in 2015, scrie MEDIAFAX.

In urma cu cateva saptamani, directorul general al grupului auto Porsche, Matthias Muller, a afisat deschidere fata de integrarea imigrantilor. "Pana la urma, industria auto este parte a societatii", declara Matthias Muller, subliniind ca marile corporatii au responsabilitatea de a combate rasismul.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.